Pohja:

4 hengelle
125 g vehnäjauhoja
60 g kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl ruokaöljyä
2dl maitoa tai vettä

Täyte:

1 tai 2 prk Puula-Särvin muikkuja tomaattikastikkeessa
3-4 keitettyä kananmunaa
yksi iso purjo
munamaito: 2 dl maitoa ja 1 kananmuna
suolaa maun mukaan
valkopippuria
Päälle juustoraastetta, tilliä

Sekoita Pohja-ainekset keskenään ja levitetään uunipellille leivinpaperin päälle tai vaihtoehtoisesti voit tehdä piirakan myös pyöreään vuokaan.
Sekoita tai asettele purkista kalat piirakan päälle ja kaada purkin tomaattiliemi piirakan päälle. Viipaloi keitetyt kananmunat ja levittele viipaleet kalojen päälle. Sekoita mausteet halutessasi munamaidon sekaan ja levitä munamaitoseos juustoraasteen kanssa piirakan päälle. Paista uunissa ½-tuntia 200 - 225 astetta. Ripottele päälle tuoretta tilliä ja nauti!

Suosittelemme kokeilemaan myös ruispohjaa piirakkapohjan vaihtoehtona ja kaikki kalatuotteemme tomaattikastikkeessa soveltuvat mainiosti piirakkaan muikkujen tilalle. munamaidon voi korvata halutessaan myös tuorejuustolla.

Ainekset:

2 hengelle
1,5 litraa vettä
4-5 keskikokoista perunaa
2 dl kermaa
1 prk Puula-Särvimen savusärkisäilyke (koko purkki)
tuoretta tai kuivattua tilliä
Persiljaa
suolaa maun mukaan

Kuori perunat ja pilko pieniksi. Perunat keitetään melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. perunoiden joukkoon lisätään tilli ja purkillinen savusärkiä liemeen. Keitetään  hetki ja lisää kerma. Lisää hienonnettu persilja keiton päälle koristeeksi.

Kokeile kerman sijasta kaurakermaa, antaa ihanan säväyksen tai vaihtoehtoisesti voit korvata kerman voinokareella.
Samalla ohjeella saat myös oivan savuahven kalakeiton, korvaamalla savusärjet Puula-Särvin savuahvensäilykkeellä.

  

Ainekset:

4-6 hengelle

Saaristolaisleipää, vaaleaa leipää
Puula-Särvimen muikunmätiä
Puula-Särvimen muikkusäilykkeitä
Tuorejuustoa
1 kpl iso punasipuli
1-2 kpl sitruunoita

1. vaihtoehto:
Käytä haluamiasi leipävaihtoehtoja cocktail palojen käyttöön, suosittelemme käyttämään kahta erilaista leipää.
Muotoile leivistä pyöreitä kiekkoja ja yhdistele tummaa ja vaaleaa leipää. Jos teet neljälle hengelle, varaa kumpiakin leipäkiekkoja per henkilö 3 kappaletta.
Sipaise reippaasti tuorejuustoa sellaisenaan jommalle kummalle leipäkiekolle. Avaa haluamasi Puula-Särvin purkki ja lisää 2-3 muikkua tuorejuustonpäälle. Lisää yrtit ja lisää vaalea tai tumma leipäkiekko päälle. Halutessasi voit koristella cocktailpalat koristetikulla kiekkojen keskeltä.

2. vaihtoehto:

Täytteenä voit käyttää myös vaihtoehtoisesti tuorenjuuston päällä Puula-Särvimen muikunmätiä. Pain tai muotoile tuorejuustosta pieni "kuppi" mätinokareelle. Lisää sulatettu muikunmätiä reilu teelusikallinen tai  kaksi teelusikallista leivän koosta riippuen. Silppua punasipuli pieneksi ja lisää maus mukaan mädin päälle. Lisää vaalea tai tumma leipäkiekko kaiken kruunuksi.

Ainekset:

2 annosta

2 siivua paahdettua saaristolaisleipää
2 siivua paahdettua täysjyvävehnäleipää
2 siivua paahdettua kauraleipää
0,25 dl majoneesia tai tuorejuustoa
puolikas tuorekurkku
½ sitruunan mehu
pippuria maun mukaan
1 pussi salaattisekoitus tai seikoittele erilaisia salaatteja
1 kpl keitetty kananmuna viipaloituna
1 kpl tomaatti viipaloituna
4-6 sälykesavumuikkua tai -ahventa

Yhdistä majoneesi tai tuorejuusto, pieneksi kuutioitu puolikas tuorekurkku, pippuri ja sitruunan mehu. Voitele leivät seoksella. Kokoa annos täyttämällä kerrosleivät salaatilla, kananmuna- ja tomaattiviipaleilla sekä savukalalla. Tikuta leivät varrastikuilla, tarjoile salaatin ja hyvän juoman kera.

Ainekset

4 dl kalalientä
4 rkl kuivaa valkoviiniä
0,5 g (1 pss) sahramia
2 isoa perunaa, lohkot veneen muotoisia
6 kpl minitomaatteja halkaistuna
8 lohkoa kurkkua veneen muotoisina
viinisuolaheinää
basilikaa
1 tlk säilykesavusärkeä

Ohje:

Keitä perunalohkoja kalaliemessä 15 minuuttia. Lisää valkoviini, kasvikset ja sahrami. Hauduta keittoa 3 minuuttia, lisää särkipalat ja jatka haudutusta 2 minuuttia.

Tarjoile keitto hyvän leivän ja smetanan kera.